Wereld Prematuren Dag 2018

Wereld Prematuren Dag 2018

Vroeggeboorte

Vroeggeboorte is een geboorte die te vroeg gebeurt, vóór 37 weken zwangerschap. Baby's die zo vroeg geboren zijn, hebben mogelijk meer gezondheidsproblemen of moeten mogelijk langer in het ziekenhuis blijven dan baby's die later zijn geboren. Meer over vroeggeboorte op onze blog.

Wereld Prematuren Dag

Wereld Prematuren Dag op 17 november verhoogt het bewustzijn van dit ernstig gezondheidsprobleem. Gedurende de hele maand november ligt de aandacht op het levensreddend onderzoek, de behandelingen en de ondersteuning van de gemeenschap die mogelijk wordt gemaakt wanneer we samenwerken om elke baby een kans te geven.

World Prematurity Day

Als een bedrijf dat medische apparatuur aanbiedt voor de voeding van prematuren, is het voor ons van groot belang om het bewustzijn rond vroeggeboorte te vergroten. Ons bedrijf streeft ernaar om de beste oplossingen te bieden om zo prematuren een overlevingskans te bieden.

Wereld Prematuren Dag gaat door om het bewustzijn van vroeggeboorte en de zorgen van premature baby's en hun families wereldwijd te vergroten. Dit is een geweldige dag om leden van je gemeenschap te ondersteunen die met premature baby's werken of ouders die zich aanpassen aan het leven met een te vroeg geboren baby. Op 17 november ondernemen we actie om de wereldwijde beweging te ondersteunen. Veel organisaties over de hele wereld houden zich bezig met belangenbehartiging, educatie en bewustwording in hun gemeenschappen op Wereld Prematuren Dag.

10 jaar Wereld Prematuren Dag

2018 is een bijzonder jaar omdat we het 10-jarig jubileum vieren sinds de oprichting van Wereld Prematuren Dag in 2008.

De dag werd geïnitieerd door EFCNI en partnerschappen tussen Europese moederorganisaties in 2008. De internationale co-oprichters LittleBigSouls (Afrika), March of Dimes (USA) en de National Premmie Foundation (Australië) namen deel aan de vieringen en maakten van Wereld Prematuren Dag een intercontinentale beweging. Ondertussen bundelen talloze individuen en organisaties uit meer dan 100 landen hun krachten met activiteiten, speciale evenementen en zetten zich in om actie te ondernemen om vroegtijdige geboorte aan te pakken en de situatie van premature baby's en hun families te verbeteren.

Het wereldwijde motto voor Wereld Prematuren Dag 2018 is:

Samenwerken: Vennootschap vormen met gezinnen bij de zorg voor kleine en zieke pasgeborenen

World Prematurity Day

Wereld vroeggeboorte

Om kindersterfte tegen 2030 te beëindigen, moeten we de aandacht vestigen op vroeggeboorte. Er worden elk jaar 15 miljoen baby's te vroeg geboren - en meer dan 1 miljoen sterfgevallen van kinderen jonger dan 5 jaar na verwante complicaties. We hebben oplossingen om vroeggeboorte complicaties te voorkomen en te behandelen. Het is nu tijd om kwaliteitsvolle zorg aan alle vrouwen en pasgeborenen op te schalen zodat ze kunnen overleven, gedijen en de maatschappij kunnen transformeren.