Het CHR van Luik doet beroep op moedermelk donaties

Het lactarium van CHR Liège lanceert een nieuwe oproep voor de donatie van moedermelk omdat de reserves momenteel volledig uitgeput zijn. Het lactarium van CHR, dat deze melk verzamelt en herverdeelt aan sommige zieke of premature kinderen, vraagt ​​om de solidariteit van moeders die borstvoeding geven.

Elke gezonde jonge moeder die haar pasgeboren baby borstvoeding geeft, kan extra melk geven aan het lactarium, zodat het onder medisch recept kan worden herverdeeld aan sommige zieke of premature kinderen. Het is bewezen dat moedermelk beter dan vervangende melk is voor deze kwetsbare baby's.

Het is niet langer een kwestie om te overtuigen van de voordelen van moedermelk voor kleintjes: dit voedingsmiddel aanbevolen voor voldragen baby's, is zelfs waardevoller voor premature en zeer premature zuigelingen, legt Virginie De Halleux uit, kinderarts neonatologie bij CHR Citadelle Luik.

"Moedermelk heeft veel voordelen, waaronder het beschermen van baby's tegen infecties. Vooral voor premature baby's die niet profiteren van de antistoffen overgedragen door de moeder tijdens de laatste dagen van de zwangerschap, zonder de neurologische voordelen te vergeten."

Moeders van premature baby's zijn meestal bevallen in tamelijk moeilijke omstandigheden, hun baby's worden geplaatst in neonatologie, wat het begin van borstvoeding verstoort.

Elke dag heeft het lactarium van CHR Citadelle een behoefte die varieert tussen 1,5 liter tot 2 liter melk. De voorraden zijn helaas snel uitgeput.

Het lactarium bevindt zich op de site van de Citadel (weg A538) en is elke dag van de week toegankelijk van 8 tot 15 uur en het weekend van 8 tot 11 uur. Contacten en informatie op 04/225 73 51.

Bron: RTC Tele LiegeLe Soir, RTBFRTLBRF, Le Ligueur