Eerste kraam-caravan maakt intrede op Gentse Feesten

Eerste kraam-caravan maakt intrede op Gentse Feesten

Jonge mama’s en hun baby’s konden dit jaar zorgeloos naar de Gentse Feesten. Aan het Laurentplein stond dit jaar de eerste ‘kraam-caravan’. In deze caravan konden moeders zorgeloos borstvoeding geven, een papje opwarmen in de microgolfoven of de baby verversen.

Voor jonge gezinnen is het niet altijd gemakkelijk om naar de stad te komen. Ouders geven aan dat zij het soms moeilijk vinden om een uitstapje te plannen omdat er plaatsen ontbreken waar zij hun kindjes vlot kunnen voeden en verzorgen. Ze zien niet altijd de mogelijkheid om met hun kindje ergens naartoe te gaan, en laten hierdoor leuke activiteiten aan zich voorbij gaan.

“Dit was één van de winnende projecten voor het burgerbudget”, legt Hanne Devos van de Kraamkaravaan uit.

 

 “Er zijn in Gent al 53 zogenaamde ‘babyspots’. Dat zijn plekken met een aparte ruimte om baby’s te verzorgen of borstvoeding te geven. Na de Gentse Feesten kunnen alle festiviteiten een aanvraag doen om de caravan gratis te gebruiken. Het blijft zeker gratis voor de komende twee jaar.” 

De Kraam-caravan streeft ernaar hét ultieme mobiele voed- en verzorgplekje te worden. Deze gezellige BabySpot kan ontleend worden tijdens grote en kleine evenementen om ieder jong gezin zich bij elk evenement welkom te laten voelen.  

Bron: HLN, Stad GentKraamkaravaan

Foto: Wannes Nimmegeers, Kraamkaravaan